Start en finish vanaf de Olympic Experience in Den Haag!

Zondag 7 augustus 2016

Een uniek fietsevenement vanaf de Olympic Experience in Den Haag. Op zondag 7 augustus kun je het ware Olympische wielergevoel krijgen. Vanaf de Olympic Experience op het strand van Scheveningen kun je dan de Ride for Gold fietsen. Na de toertocht kun je gratis het de Olympic Experience bezoeken waar je als sportfan alle Olympische sporten kunt zien en beleven.

Vanaf 18.00 uur kun je de Nederlandse vrouwen aanmoedigen tijdens hun Olympische wegwedstrijd. De koers is op de grote videowalls te zien en de finish wordt verwacht rond 20.00 uur.

Bij je inschrijving zitten een gratis entreebewijs voor het Olympic Experience (t.w.v. € 10,-) en Oranje Beach Slippers,waardoor je relaxed het strand op kunt. Ook zijn er douches en kluisjes om het tweede deel van de fiets-experience ontspannen te beleven.

Afstanden en starttijden

De Ride for Gold kent twee afstanden; 75 km en 115 km. Via de Scheveningse Boulevard en de Wassenaarse duinen en door het Groene Hart.

 • 75 km (starttijd 13.00 – 14.00 uur)
 • 115 km (starttijd 12.00 – 13.00 uur)

De inschrijf- en informatiebalies zijn geopend vanaf 11.30 uur. De finish en de Olympic Experience sluit om 23.00 uur.

Parkeren

Voor deelnemers zijn zowel betaalde als onbetaalde parkeerplekken in Scheveningen beschikbaar.

Technische assistentie

Op beide verzorgingsposten en op de start/finishlocatie is een technische hulppost aanwezig. Hier word je geholpen met kleine technische mankementen aan je fiets. Let wel op, zorg ervoor dat je fiets in goede staat is als je aan de start verschijnt. Er is een bezemwagen indien het technisch mankement zodanig is dat je niet meer door kunt fietsen. In dat geval bel je het noodnummer en word je opgehaald.

FAQ’s

Als ik te laat ben voor de voorinschrijving, kan ik dan toch het Ride for Gold Dutch Olympic Cycling Team Wielershirt ontvangen?
Nee, het gratis ‘limited edition’ Ride for Gold wielershirt is alleen beschikbaar voor de voorinschrijvers voor 11 juli, niet voor daarna en daginschrijvers.

Wordt het Dutch Olympic Cycling Team Tenue of Wielershirt opgestuurd?
Shirt en broek worden uitgereikt bij de startbescheiden. Opsturen achteraf kan voor € 6,95 porto + administratiekosten

Als ik me heb ingeschreven voor de Ride for Gold, maar ik kan alsnog niet kan deelnemen, kan ik dan iemand anders voor mij in de plaats laten deelnemen?
Nee, dit is helaas niet mogelijk.

Kan ik na inschrijving mijn afstand nog wijzigen?
Ja, dat is mogelijk. Schrijf niet opnieuw in, maar stuur een e-mail o.v.v. je naam-/adresgegevens naar info@rideforgold.nl.

Kan ik mijn deelname na inschrijving annuleren?
Nee, dat is helaas niet mogelijk.

Wanneer sluit de voorinschrijving?
De voorinschrijving voor de Ride for Gold sluit woensdag 3 augustus 2016 om 23.59 uur.

Gereed voor vertrek?

 • Het dragen van een valhelm is verplicht!
 • Zorg ervoor dat je fiets in deugdelijke staat is
 • In de mail met de deelnemersinformatie, welke je donderdag 4 augustus 2016 krijgt toegestuurd, vind je belangrijke informatie. Print deze uit en neem het mee voor onderweg
 • Dringend vragen wij je je aan de verkeersregels te houden
 • Fiets attent en doe rustig aan; bederf deze rit niet voor mededeelnemers en organisatie en voorkom ongelukken! Je dient je te gedragen als een normale verkeersdeelnemer

Vooral niet vergeten!

 • Geldige legitimatie
 • Zorg dat je iemand mee hebt/kunt bereiken in geval van nood/pech
 • Enig reservemateriaal/EHBO-setje
 • Voldoende kleding afgestemd op de weersomstandigheden
 • Valhelm

Organisatie

Golazo Cycling NL B.V.

We zijn bereikbaar via info@rideforgold.nl