Olympic Experience

Posted · Add Comment

Het Programma

Iedereen die de Spelen van Rio 2016 optimaal wil beleven kan tijdens de Spelen terecht in Den Haag. Het sportstrand verandert dan in een Olympisch Rio waar sportfans in een ultieme sportomgeving kunnen sporten, sport kijken en sport beleven. Je kunt er live wedstrijden kijken en TeamNL aanmoedigen.

De Olympic Experience is dagelijks geopend van 10.00 tot 24.00 uur.

Je kunt van 10.00 uur tot 18.00 uur deelnemen aan ongeveer 28 verschillende sporten. De activiteiten worden door de desbetreffende sportbonden georganiseerd. Elke dag staat in het teken van een andere sport (zie afbeelding). Iedere dag is er een officiële vooruitblik op de Olympische (sport)dag op het hoofdpodium van Plaza Maracana. Er wordt door de ambassadeur van die dag vooruitgekeken op het programma van zowel de Olympic Experience als de Olympische Spelen in Rio.

Vanaf 18.00 uur zullen de meeste sportactiviteiten waar je aan kunt deelnemen eindigen. Officiële sporttoernooien, zoals het NK Beachkorfbal of het internationale 3×3 basketballtoernooi zullen wel tot na 18.00 uur doorgaan. Na 18.00 uur is Plaza Maracana de plek waar je moet zijn. Hier kun je onder het genot van een hapje en een drankje live sport kijken. Dan zullen ook de meeste finales op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro plaatsvinden.

Overigens kun je de gehele dag de sporten in Rio volgen op het grote scherm. Er wordt, afhankelijk van het programma, geschakeld tussen de diverse live kanalen vanuit Rio.

Zodra het definitieve programma bekend is, kun je het hier vinden. Houd ook de facebookpagina van Olympic Experience in de gaten voor meer informatie!